dimecres, 22 d’abril del 2015

Què és l'acupuntura

L'acupuntura és una teràpia que forma part de la mil·lenària Medicina Tradicional Xinesa, conjuntament amb altres teràpies com el Qi Gong, la Fitoteràpia, el Tuina ...

Segons aquesta medicina, al cos hi ha tota una sèrie de canals anomenats meridians, per on hi circula l’energia.

Hi ha 14 meridians principals, cada un d’ells relacionat amb els principals òrgans. Així tenim el meridià de Fetge, el meridià de Pulmó, el meridià de Ronyó, el meridià de Cor, etc ...


Aquests meridians tenen un recorregut específic a nivell del cos, i estan intercomunicats entre ells de manera que l’energia va circulant per tots ells passant de un a l'altre en un ordre concret.

A aquests meridians hi accedim a través d’uns punts d’acupuntura que estan localitzats a diferents parts del cos, al llarg del recorregut del meridià.
Mitjançant la inserció d’unes fines agulles estimulem aquests punts, dispersant o tonificant l’energia, amb l’objectiu que l’energia que pugui estar obstruïda o bloquejada, torni a circular lliurement i correctament pel meridià. Això harmonitzarà també la funció de l’òrgan relacionat de forma que pugui funcionar adequadament.