dilluns, 23 de juliol del 2012

Què és l'Homeopatia?


L’homeopatia és una terapèutica natural que va descobrir i desenvolupar fa més de 200 anys el metge alemany Samuel Hahneman, basant-se en la Llei de la Similitud, una llei universal de la natura que va definir Hipócrates fa més de 2.000 anys. 

Aquesta llei sosté que tota substància que en dosis ponderals és capaç de provocar símptomes en una persona sana,  serà capaç, administrada de manera diluïda i dinamitzada, de curar aquests mateixos símptomes en una persona malalta.   

L’ús de medicaments obtinguts exclusivament de substàncies naturals i en dosis molt baixes, té una capacitat de penetració i una innocuïtat sorprenents.  
L’homeopatia considera la malaltia com  un desequilibri, que pot ser causat per factors externs –fred, calor, gèrmens, toxicitat- o interns –por, còlera, indignació, frustració, pèrdues emocionals- o una combinació d’ambdós. Aquest desequilibri provoca un increment de la susceptibilitat i una major predisposició a emmalaltir. 

Per a l’homeopatia, els símptomes no són quelcom indesitjable, que s’ha de suprimir, sinó que són senyals d’alarma, un reclam d’ajuda del nostre organisme, que manifesta el seu equilibri, d’una  manera que nosaltres som capaços de percebre.  

Aquells símptomes que interessen per al  seu tractament homeopàtic no són els comuns, sinó els peculiars, els que posen  de manifest el patiment d’aquesta persona malalta, ja que l’homeopatia no tracta malalties, sinó persones amb malalties.  

A través de l’homeopatia es poden tractar problemes de salut de tota mena de persones. De fet, està especialment indicada en els col·lectius més vulnerables –nens, persones grans i dones embarassades-, donada la seva innocuïtat. Tot i així, la intenció curativa pot ser diferent en cada cas: a vegades, es pretén trobar una curació total i, en d’altres casos, el que es pretén és únicament pal·liar.  

Sigui quin sigui el problema de salut, s’enfoca sempre des d’una perspectiva holística i humanística, sense oblidar que l’ésser humà és un tot que està permanentment en interacció amb l’entorn, encara que, a vegades, la manifestació sigui aparentment local.  

Podem tractar problemes mecànics, com les fractures, funcionals, infecciosos, parasitaris i malalties de l’entorn, com al·lèrgies, bronquitis asmàtiques o dermatitis atòpiques, així com afeccions emocionals i les seves conseqüències.  

Només qui prescriu homeopatia o l’ha experimentat, coneix fins a quin punt aquesta teràpia és eficaç i segura.


Per més informació sobre Samuel Hahnemann visita el link:  http://ca.wikipedia.org/wiki/Samuel_Hahnemann